Innovasjon

Tre medisinske fremskritt vi kan vente oss

Foto: Shutterstock

Hva kan vi forvente av verden når den igjen er tilbake til det normale etter 2021? I begynnelsen av neste år kommer vi, ifølge multimilliardæren og filantropen Bill Gates, til å få se tre store fremskritt innen den medisinske forskningen.

Bill Gates. Foto: Lev Radin/Shutterstock

1. ”Mitt håp er at i løpet av andre halvdel av 2021 kommer laboratorier rundt om i verden til å ha produsert en vaksine (mot covid-19). Om dette skjer, blir det et historisk fremskritt; så fort har menneskeheten aldri gått ifra å oppdagen en ny sykdom til å bli immun mot den.”

2. ”Neste gang et nytt virus dukker opp, kommer menneskene til å kunne teste seg hjemme like lett som man nå tar en graviditetstest. Men ved å hente sekret fra neseborene. Forskere kan ha slike tester klare i løpet av noen måneder etter at en ny sykdom har oppstått.”

3. ”Det tredje gjennombruddet skjer innen antivirale legemidler, en underinvestert del av industrien. Vi har vært flinkere til å utvikle legemidler mot bakterier enn mot virus. Men dette vil bli annerledes nå. Forskere kommer til å bygge opp store lagre med antivirale midler, som de kan scanne og dermed raskt finne effektive behandlinger mot nye virus.”

Kilde: The Economist

Publisert 09.08.2020