Økonomi

Tid for årsoppgaver

Nå har Nordea Private Banking startet det nye året og årsoppgavene er under produksjon.

Kalender og kalkulator på bordbakgrunn.
Foto: Shutterstock

Rune Jacobsen i PB Direct, vår eksklusive kundeservice, opplever at mange regnskapsførere og kunder tar direkte kontakt med spørsmål om årsoppgaver.

– Vi hjelper gledelig, men i tradisjonens tro tenker vi det er fint å kunne gi en oversikt over når de ulike årsoppgavene sendes til deg, sier Rune.

Nedenfor finner du en oversikt over når du kan forvente de respektive årsoppgaver og på hvilken måte du vil motta de.

Del gjerne denne informasjonen med din regnskapsfører/revisor.

For deg og din familie: Årsoppgave fra Nordea| Kommer i Avtaler og dokumenter | Nordea

For selskaper: Slik finner du årsoppgaven din | Nordea 

 

Rune Jacobsen

Rune Jacobsen i PB Direct

Spesielt for deg som Private Banking kunde:

Aktiv forvaltning - Innen uke 9 

For personlige investorer:

Års- og Realisasjonsoppgave fra Nordea Fondene og Årsoppgave for honorar PB Aktiv forvaltning sendes digitalt til din private nettbank/mobilbank eller per post om du har bedt om det.

Du finner dokumentene under «Kontakt og meldinger» og under «avtaler og dokumenter» i nettbank/mobilbank.

For selskapsinvestorer:

Års- og Realisasjonsoppgave fra Nordea Fondene sendes pr. post.  

Årsoppgave for honorar PB Aktiv forvaltning sendes digitalt til «Bedriftens Dokumenter». Ved å gå til nordea.no og «Logg inn» vil du finne «Bedriftens dokumenter» under fanen «Bedrift».

Fondskonto Aktiv Forvaltning:

Kontoutskrift Fondskonto Aktiv Forvaltning og Årsoppgave Fondskonto sendes til «Nettpost» i Persondialogen hos Nordea Liv. Du logger inn i Persondialogen på nordealiv.no ved å trykke på «Logg Inn» og velge «Persondialogen».

Private Banking Honorar – Innen uke 10:

Honorarbrevet vil du finne i «Avtaler og Dokumenter» for privatkunder og i «Bedriftens dokumenter» for bedriftskunder. Du kan se betalt PB honorar i 2021 på din kontoutskrift under omkostninger. Men, vi sender brev allikevel for å spesifisere mva. og for å informere om hvordan dette føres manuelt i Skattemeldingen.

NB! Når det gjelder NRP Eiendomsfond, obligasjoner, aksjekuponger og kredittbevis kommer ikke rente- og kupongutbetalinger fra disse investeringene direkte inn i skattemeldingen. Det er derfor svært viktig at disse rapportene hentes ut direkte fra VPS i Investortjenester.Administrasjonshonorar for Cubera Private Equity 2020 Invest AS er etter vår oppfatning fradragsberettiget, og du vil motta et brev med veiledning til hvordan dette føres i Skattemeldingen.

Et godt tips fra Rune som forenkler prosessen med årsoppgaver for selskaper er å gi din regnskapsfører/revisor direkte innsynsrett i nettbank. Tilgang kan bestilles av regnskapsfører her. Avtalen må signeres av deg digitalt med BankID i etterkant av bestilling.

Det er viktig for oss at du har tilgang til det du trenger, og vi håper denne oversikten bidrar til det.

Spørsmål? Ikke nøl med å ta kontakt med oss på kundeservice PB Direct på telefon 232 06000, send melding via nettbanken eller chat med oss fra nordea.no.

Publisert 17.01.2022