Innovasjon

Suksess eller flopp på det store lerretet?

Foto: Shutterstock

Hvor stor er egentlig en amerikansk filmstjerne i Asia? Hvor mye kan en romantisk komedie egentlig dra inn av penger? Hvilken sluttscene er garantert suksess? I den delen Hollywood der de store filmselskapene lenge har stolt på magefølelsen og excel-ark, har Warner Bros nå tatt ett steg lenger. Filmselskapet har inngått en avtale med Cinelytic, som har utviklet et avansert AI-verktøy som på null tid kan foreta denne typen analyser. Verktøyet kan blant annet beregne en skuespillers verdi i ett spesielt land, samt hvor mye én spesifikk film kan tenkes å dra inn på kino og via strømmetjenester.  

Verktøyet ventes sannsynligvis å bli tatt i bruk på festivaler, der filmselskapene iblant hissig overbyr hverandre i jakten på neste publikumsuksess.  

Tobias Queisser, Cinelytics grunnlegger

 – Systemet kan på bare noen sekunder regne ut det som det vil ta mennesker flere dager å gjøre, sier Cinelytics grunnlegger Tobias Queisser til bransjemagasinet The Hollywood Reporter.

Så kanskje kommer AI-satsingen til å føre til at Warner Bross unngår å produsere flopper som krimdramaet The Kitchen, om fruene til en irsk mafiagjeng i New York på 70-tallet, som i fjor førte til at filmselskapet tapte flere titalls millioner dollar.  

Publisert 03.09.2020