Nyheter og tilbud

Sommertips til ferien!

Det nærmer seg ferietid. Her er noen gode råd knyttet til kort og betaling.  

  • Ta alltid med deg to kort på reise – da har du et kort i reserve om et blir ødelagt eller mistet. 
  • Last ned appen Nordea Wallet så får du oversikt over alle dine kjøp, saldo på dine kort og varsler når kortet har vært i bruk. 
  • Legg til kortene i Apple Pay eller Google Pay – så kan du betale med mobilen overalt. Skulle du miste eller bli frastjålet kortet ditt, har du en sikkerhet i å kunne betale med mobilen, da kortet blir tilgjengelig der.  
  • Skal du leie bil i sommer? – med ditt Nordea Black får du inntil 20% rabatt på leiebil hos Avis Bilutleie i Norge, og med ditt Nordea Platinum får du inntil 17,50% rabatt. Her bestiller du leiebil: Bestill online  

Betal kontaktløst overalt i sommer 

Tæpping gjør betaling enda enklere og raskere. Du slipper å sette kortet i terminalen og taste PIN-kode for småbeløp. Mange av oss vil tilbringe sommeren i Norge, og nå kan du betale kontaktløst over hele landet.  

Mobilbetaling har ikke beløpsgrense  

Du kan enkelt betale med mobilen (Apple Pay eller Google Pay), ved å legge mobilen over terminalen. Du slipper du å trykke på terminalen i det hele tatt, fordi det ikke er beløpsgrense på mobilbetaling. Du slipper også å ta med lommeboken din når du har Apple- eller Google Pay, og du trenger heller ikke å taste PIN-koden din for beløp over 500 kroner.  

Sikker måte å betale på 

Betaling med smarttelefonen eller klokken din er enkelt og sikkert. Du må bruke Touch ID eller Face ID for identifisering, samtidig som mobilen må holdes nær terminalen. Kortinformasjonen din lagres ikke på mobilen eller smartklokken din og den vises heller ikke når du betaler. Det er kun de siste fire sifrene i kortnummeret som vises, så ingen kan stjele til seg sensitive opplysninger ved å titte over skulderen din når du betaler med mobilen.  

Slik kommer du i gang med Apple Pay 

Slik kommer du i gang med Google Pay 

Her er redningen for deg som har mistet kortet på ferie 

Det store marerittet er å sitte fast på ferie uten penger, fordi du har mistet kortet ditt. Google Pay og Apple Pay gjør marerittet om til en drøm. 

Du kan enkelt sperre kortene dine selv i Mobilbanken. Idet du sperrer et kort blir det samtidig automatisk bestilt og utstedt et nytt kort. Problemet for deg som ikke er hjemme, eller av andre grunner ikke kan vente, er at det nye kortet først kommer i posten én uke senere. Har du derimot Mobilbanken eller Nordea Wallet, blir et nytt Mastercard tilgjengelig i appen samme dag, og Visa-kortet neste virkedag. Deretter kan du enkelt legge til kortet i din Wallet på telefonen, og betale med mobilen på steder med kontaktløs betalingsterminal.

Dette er et enormt sikkerhetsnett for deg som har mistet eller blitt frastjålet kortet ditt. Det er mulig for deg å sperre kortet ditt midlertidig, hvis du tror det er sannsynlig at du finner igjen kortet. Da kan du også selv aktivere kortet hvis det kommer til rette. 

Dette gjør du hvis du har mistet kortet ditt: 

1. Sperr kortet ditt selv i Mobilbanken. Da blir det samtidig automatisk bestilt et nytt kort. 

2. I løpet av neste virkedag finner du det nye kortet ditt i Nordea Wallet og legger det til i Apple Pay eller Google Pay. 

3. Nå er du klar for å bruke din digitale lommebok på steder med kontaktløs betalingsterminal. 

Publisert 02.07.2020