Innovasjon

Rekord­milliardær med kvinner i fokus

Da 31 år gamle Whitney Wolfe Herd introduserte sin dating-app Bumble på Nasdaq i februar i år – med den ett år gamle sønnen på armen, og i et hav av gul ballonger – ble hun den yngste kvinnen som noen gang har børsnotert en bedrift i USA. Og den yngste kvinnelige self-made-milliardæren i landet.

Whitney Wolfe Herd
Whitney Wolfe Herd. Foto: Bumble

En lynrask fremgangsreise, som kun kan forklares med kraften i digitaliseringen i kombinasjon med en luke i markedet og en usvikelig fingerspissfølelse.

Whitney Wolfe Herd med den ett år gamle sønnen på armen, hav av gul ballonger

Men hvem er så Whitney Wolfe Herd?

Hun ble født i 1989 i Salt Lake City, og allerede på Southern Methodist University i Dallas utmerket hun seg ved å selge bambusvesker til fordel for befolkningen i området som var blitt rammet av oljeutslipp. 

Yrkeskarrieren ble innledet på Tinder, der Whitney Wolfe Herd var stedsfortredende markedssjef. Hun sies å være den som kom på navnet. I 2014 forlot hun Tinder etter å ha saksøkt selskapet for seksuell trakassering.

Samme år startet hun Bumble. Først var tanken en plattform der tenåringsjenter skulle kunne kommunisere gjennom komplimenter. Men Wolfe Herd gravde der hun stod, og satset på en ny dating-app – nå med mer fokus på voksne kvinner. ”Man kan tjene penger på alt” er Wolfe Herds motto. ”Det gjelder å finne sin pasjon og ta utgangspunkt i den”.   

new york

Bumble begynte å ta betalt for sine tjenester i 2016, og i 2020 hadde de mer enn 100 millioner medlemmer over hele verden. Nå tilbyr de også sidesporene Bumble Bizz og BFF til dem som ønsker å knytte til seg jobb- eller vennekontakter. Selskapet er verdsatt til 130 milliarder kroner, og har også fått en del oppmerksomhet fordi det å ha 73 prosent kvinner i styret er unikt på børsen.

I 2013 møtte Whitney Wolfe oljearvingen Michael Herd på en skireise i Aspen. De giftet seg i 2017, og i 2019 ble parets sønn født.

Bilder: instagram@whitney

Publisert 25.03.2021