Nyheter og tilbud

Nordea lanserer digital karbonavtrykk tracker

Nordeas kunder kan nå få innsikt i hvordan deres kort-transaksjoner påvirker miljøet.

Nordea kunder får nå beregnet sitt tilnærmede karbonavtrykk basert på hvilke produkter og tjenester de har kjøpt med sitt betalingskort. Kundene kan følge med på sitt karbonavtrykk i Nordeas mobilapp og i Nordea Wallet.

Tjenesten er blitt tilgjengeliggjort gjennom et partnerskap med den svenske fintechen Doconomy, som har laget en skybasert software løsning som bruker Åland-Indeksen, utviklet av Ålandsbanken, til å måle og visualisere individers karbonavtrykk.

– Sammen med våre 9 millioner kunder kan vi gjøre en forskjell og bekjempe global oppvarming og klima endringer. Fra og med i dag får våre kunder som bruker digitale banktjenester innsikt i deres individuelle karbonavtrykk. Vi ønsker å oppmuntre dem til å bruke disse dataene for å påvirke miljøet og klimaet, sier Sara Mella, fungerende sjef for Personal Banking i Nordea.

Beregningen gjøres ved at daglig forbruk deles inn i ulike kategorier slik som bil/transport, ferie/reise, restauranter, shopping og dagligvarer. Beregningen baseres ikke på individuelle produkter og tjenester.

Mastercard har investert kapital i fintech-selskapet for å kunne skalere løsningen ytterligere og for å kunne ta den raskt til nye markeder. Doconomy har også inngått strategisk partnerskap med BNP Paribas gjennom sitt datterselskap Bank of the West, slik at tjenesten tilgjengeliggjøres i USA. 

Publisert 20.01.2020