Innovasjon

Nam, 3D-printet kobebiff

Har du lyst på en perfekt marmorert kjøttbit? Og da mener vi virkelig perfekt!

sizzle av japansk storfekjøtt av høy kvalitet
Foto: Shutterstock

Forskere ved Osaka-universitetet i Japan har hentet stamceller fra wagyu-kua – den som gir den eksklusive kobebiffen som i Europa selges for 5000–10 000 kroner kiloet – og har fått disse cellene til å modne til fett-, muskel- og blodkarceller, som de senere har 3D-printet til en perfekt kjøttfull form.

Høres det godt ut? Kanskje, men kjøttet fra Osaka er enn så lenge ikke spiselig. Det vil allikevel ikke drøye lenge før sultne munner kan bestille labdyrket kobebiff, og selv bestemme detaljer som tekstur og fettinnhold, tror forskerteamet.

– Ved å forbedre denne teknologien vil det ikke bare være mulig å gjenskape komplekse kjøttstrukturer, men også å gjøre subtile justeringer av fett- og muskelkomponenter, sier Michiya Matsusaki, en av forskerne bak studien.

Publisert 24.09.2021