Innovasjon

Elon Musks 5 mest spennende prosjekter

De fleste vet hvem Elon Musk er, om ikke ved navn, så i det minste gjennom bilmerket Tesla. Han er stadig på jakt etter å forandre verden, og på flere steder enn veien. Her er fem aktuelle Musk-prosjekter:

1. Solcelletak. Tesla Solar heter takpannene med integrerte solceller, som potensielle huseiere snart får mulighet til å leie. Et batteri lagrer strøm til overskyede dager.

2. Romreiser: SpaceX, som skal ta mennesker til månen og Mars, er kanskje Musks mest kjente selskap, bortsett fra Tesla. Innen to år hevdes det at raketten Starhopper skal være ferdig testet. En japansk milliardær har allerede fått plass om bord ved å forhåndsbestille til en saftig pris.

3. Minnelagring: Neuralink er Elon Musks selskap, som ved hjelp av en milliardinvestering utvikler teknologi for å "spille inn" tanker og minner i hjernen og implantere disse med mikrotråder. Formålet er å gi nytt liv til hjerner som har vært utsatt for alvorlige skader. I løpet av 2020 starter skarpe tester på mennesker.

4. WiFi i rommet: Musks Starlink-prosjekt skal sende ut hele 12 000 telekommunikasjonssatellitter etter hverandre i bane for å kunne forbedre Internett-forbindelsen jorden rundt.

5. Menneskelig rørpost: Hyperloop, som går ut på å transportere mennesker gjennom en tunnel i høyhastighetskapsler, er et prosjekt som har kommet lenger enn man skulle tro. Av de 21 konkurrerende lagene i SpaceX-testtunnelen i California i vår, klarte fire transportutfordringen. Neste år skal tunnelen være en mil lang og inneholde en sving.

Bilder: Virgin Hyperloop One,  Hyperloop Transportation Technologies, Tesla-solar, SpaceX, Teslarati, Duncan Hull, neuralink, 

Publisert 14.01.2020