Økonomi

Det skje­­bensvangre spørsmålet: Hvor skal vi jobbe?

Skal vi sitte hjemme og jobbe i joggebukser – eller tilpasse oss et mer formelt kontorliv? Pandemien og en raskt oppblussende debatt stiller spørsmålet på spissen.

Stadig flere bedrifter satser i dag på hybridarbeid, der ansatte kan velge hvor de jobber fra.

«Hvis du ikke møter opp, antar vi at du har sagt opp.»

Space X- og Tesla-gründeren Elon Musk skapte overskrifter da han, i en brysk e-post fra ledelsen, beordret Teslas nesten 100 000 ansatte tilbake til kontorene.

«Alle som ønsker å jobbe hjemmefra, må tilbringe minimum (og jeg mener minimum) 40 timer i uken på kontoret eller forlate Tesla,» skrev Musk i e-posten, som ble lekket til amerikanske medier.

en forretningskvinne i stadsmiljø
Ikke alle er positive til at de ansatte jobber hjemme. For eksempel har Elon Musk kalt Teslas 100 000 ansatte tilbake til kontoret.

Holdningen strider imot regelverket i de fleste store teknologibedrifter. Apple og Google tester for tiden modeller basert på to eller tre dager på kontoret og like mange hjemme. Og den sosiale medieplattformen Twitter har annonsert at ansatte, hvis de vil, kan jobbe hjemmefra «for alltid».

«Du jobber der du føler deg mest produktiv og kreativ, og det inkluderer fulltids hjemmekontor for alltid,» skrev administrerende direktør Parag Agrawal til sine 7500 ansatte.

Utleieplattformen Airbnbs administrerende direktør Brian Chesky tar strategien ytterligere ett skritt videre. Å jobbe på et kontor er en historisk, pre-digital relikvie, hevder han.

en kvinne i et telt på en strand med en bærbar datamaskin
”Hva tilfører et kontor en person hvis jobb er på en laptop?” spør Brian Chesky, administrerende direktør i Airbnb.

– Kontoret, slik vi har lært det å kjenne, er passé. Vi kan ikke holde fast ved 2019 mer enn 1950. Vi må gå videre, sier Chesky i et intervju med magasinet Time.

– Hvis kontoret ikke fantes, ville vi ha funnet det opp? Og hvis vi fant det opp – hva ville hensikten være?

Folk som jobber på sykehus og kafeer, vil fortsatt være på arbeidsplassene sine, det er logisk, fortsetter Chesky.

– Men hva tilfører egentlig et kontor en person som jobber på en bærbar datamaskin?

Chesky jobber selv fra ulike Airbnb-overnattingssteder i USA, som han flytter rundt mellom. Han forteller at selskapet under pandemiens fjernarbeid har hatt sine mest produktive år noensinne – og at dette ikke umuliggjør en sterk bedriftskultur og kollegiale fysiske møter.

et møte på et kontor
Hvis kontoret ikke fantes, ville vi ha funnet det opp i dag?

– Jeg vil si at bedriftskulturen vår er veldig sterk, og vi vil fortsette å møtes, men kun en uke i kvartalet. Viser det seg at det er for lite, vil vi ses mer.

Begrunnelsen har ikke påvirket Elon Musk. Da han nylig ble spurt om hva han vil si til folk som synes det er gammeldags å gå på kontoret, kom Twitter-svaret raskt: «De får bare late som om de jobber et annet sted.»

Publisert 01.08.2022