Boktips

Årets sommerlesning, ifølge Bill Gates

«Enten man trenger en distraksjon eller bare har litt tid til overs, er det ingenting som slår en bok,» skriver han på bloggen sin. Og selvfølgelig ønsker vi å vite hvilke bøker Bill Gates anbefaler denne sommeren.

5 TOPPVALG

1. The Choice av Edith Eva Eger
«Både en memoar og en selvhjelpsbok for å komme over traumer. Eger var bare 16 år gammel da hun og familien hennes ble sendt til Auschwitz. Etter å ha overlevd ufattelige grusomheter flyttet hun til USA og ble terapeut.»

2. Cloud Atlas av David Mitchell
«Dette en den typen roman som man tenker på og snakker om lenge etter at man har lest den ferdig. Handlingen er vanskelig å forklare siden dette er seks sammenflytende historier som utspiller seg i ulike århundrer. Men om du vil ha en spennende fortelling om menneskeheten på sitt beste og verste, vil du sikkert bli akkurat like fengslet som jeg ble.»

3. The Ride of a Lifetime av Bob Iger
«En av de beste business-bøkene jeg har lest de siste årene. Iger forklarer hva det virkelig innebærer å være CEO i en stor bedrift. Enten man ønsker forretningsinnsikt eller underholdende lesning, tror jeg at alle vil like hans historier om hvordan det var å lede Disney gjennom en tid fylt av forandringer.» 

4. The Great Influenza av John M. Barry
«Tiden vi lever i akkurat nå savner egentlig motstykke, men om man vil ha en historisk sammenligning er spanskesyken i 1918 så nærme man kommer. Barry lærer oss nesten alt vi trenger å vite om en av historiens mest dødelige smitter. Selv om mye var annerledes i 1918, er dette en påminnelse om at mange av utfordringene er de samme.» 

5. Good Economics for Hard Times av Abhijit V. Banerjee og Esther Duflo
«Banerjee og Duflo fikk i fjor nobelprisen i økonomi, og de er to av verdens smarteste økonomer. Takk og lov for at de også er veldig gode til å gjøre økonomi lett tilgjengelig. Deres nye bok tar opp ulikheter og politiske sammenbrudd.»

5 ANDRE FAVORITTER

The Headspace Guide to Meditation and Mindfulness av Andy Puddicombe
«I årevis stilte jeg meg tvilende til meditasjon, nå mediterer jeg så ofte jeg kan.»

Moonwalk med Einstein av Joshua Foer
«Fascinerende om minnetrening.»

En gentleman i Moskva av Amor Towles
«Hovedpersonen er en russisk greve som sitter i husarrest på et hotell i 1922. En kul, smart historie om å gjøre det beste ut av omstendighetene.»

Projekt Rosie av Graeme Simsion
«Trilogien om en lærer med Aspergers som søker kjærligheten fikk meg til å le høyt. Melinda overtalte meg til å lese disse bøkene, og det er jeg så glad for.»

Hyperbole and a Half: Unfortunate Situations, Flawed Coping Mechanisms, Mayhem, and Other Things that Happened av Allie Brosh
«Denne tar det tre timer å lese, men man skulle ønske at den var lengre. Fin og smart som bare det!»

…og på PC-en ser Bill på:

Trailer for Netflix Docuseries «Pandemic».

Pandemic: How to Prevent an Outbreak
«Dokumentar om fire personer i ulike deler av verden som jobber superhardt for å unngå epidemier. Ettersom serien er spilt inn for en stund siden, handler den ikke om koronaviruset, men om influensa, men den gir en innsikt i det inspirerende og heroiske arbeidet som leger, forskere og hjelpearbeidere utfører.»

Spy Game
«Dette er en av mine favorittfilmer, med Robert Redford og Brad Pitt. Her er det mange gode overraskelser, så jeg skal ikke avsløre handlingen. Det er ikke så mange som har hørt snakk om denne filmen, men jeg har nok sett den tolv ganger.»

Publisert 02.07.2020