Innovasjon

3D-printet elsykkel – laget av plastposer

EOOS NEXT ZUV
Foto: EOOS/Dezeen ©Studio Theresa Bentz

Lett, fin og miljøvennlig – her er drømmesykkelen for hele familien. Eller snarere mopeden, siden den mangler både pedaler og kjede. Det østerrikske designstudioet EOOS har laget en prototype på en elsykkel med boks som 3D-printes i plast fra gjenvunnet emballasje. Dessuten har Zuv, som den kalles, plass til fire: to voksne bak og to barn i boksen foran.

– Vi ville designe og lage en rimelig produksjon med materialer som finnes i nærheten, sier EOOS’ grunnlegger Harald Gründl til design- og arkitekturmagasinet Deezen.

– Nesten alle sykkelrammer er produsert i Asia, men vi ser for oss en Zuv-skriver i hver eneste by i hele verden!

EOOS NEXT ZUV
Foto: EOOS/Dezeen ©Studio Theresa Bentz

Når kjøperen vel har skrevet ut sin 70 kilo tunge chassis, i et pent diagonalt mønster, er tanken at man skal gå til et hvilket som helst sykkelverksted og få satt på plass den batteridrevne motoren, styret, bremsene og de tre hjulene. Batteriet veier kun 8 kilo.

– Et bilbatteri til en elbil veier rundt 500 kilo, og elsykkelen med boks kan ofte erstatte bilen ved mange av de reisene man foretar i en by. Og jo lavere vekt, dess mindre energi krever både produksjonen og selve driften.

Publisert 24.09.2021