Factfulness

10 fantastiske (nye!) hoteller i 2022

Aldri har vi lengtet så mye etter å reise. Verden er i ferd med å vende tilbake til normalen, og vi har funnet ti nye drømmehoteller for neste år.

Mandarin Oriental Etiler (Istanbul, Turkiet)

Vi er på vei opp i luften og ut i verden igjen. Aktiviteten på hotellene og flyselskapenes nettsteder har den siste tiden økt med flere hundre prosent. Og det er først og fremst innen fornøyelser og ferier de store aktørene spår at reiselivet tar fart i 2022. Luksushotellkjedene har en tøff periode bak seg. Men de har ikke ligget på latsiden – tvert imot har de brukt tiden godt og bygget sine drømmehoteller. Her er ti nye destinasjoner å glede seg til å besøke.  

Auberge Wildflower Farms (Hudson Valley, USA)

1. Auberge Wildflower Farms (Hudson Valley, USA)

Hva med å kombinere New York med noen dager med friluftsluksus upstate? I Hudson Valley, kun 90 minutter fra Manhattan, bygger Auberge en resort med 65 hytter og suiter på en blomstereng. Et sobert interiør i naturens farger, farm-to-table-restaurant, spa, saltvannsbassenger og vandring i fjellkjeden Shawangunk Ridge. 

Edition Reykjavik (Island)

2. Edition Reykjavik (Island)

Hotellmogulen Ian Schrager åpner Edition-hoteller på løpende bånd, og i vinter er det Reykjaviks tur til å bli kjent med det innglassede og kule konseptet. I den gamle havnen, et steinkast fra hovedgaten Laugavegur, blir det vakre rom med panoramautsikt over havet eller fjellene.

Kimpton Kawana Bay Resort (St George’s, Grenada)

3. Kimpton Kawana Bay Resort (St George’s, Grenada)

Kimpton, som er størst på boutique-hoteller i Nord-Amerika, åpner sitt andre hotell i Karibien i St. George’s, hovedstaden på Grenada. Øya er kjent som Krydderøya, og hotellet ligger på en strand som er blitt utnevnt til en av verdens vakreste.  

Mandarin Oriental Etiler (Istanbul, Turkiet)

4. Mandarin Oriental Etiler (Istanbul, Tyrkia)

Mandarin Oriental, som allerede har ett hotell nede ved Bosporos, bygger nå tre nye tårn i Istanbuls flotte nabolag Etiler. 158 hotellrom og suiter pluss 16 leiligheter får plass i et av tårnene, og 251 luksusleiligheter i de to andre.

One&Only Aesthesis (Aten, Grekland)

5. One & Only Aesthesis (Athen, Hellas)

Resortkjedene One & Only åpner i løpet av neste år to nye flott hoteller i Hellas: Et strandhotell like utenfor Athen med 127 rom, og en resort på Kea, en av øyene nærmest Athen, med frittstående villaer. Vi kan vente oss hvitkalket luksus, turkist hav og kopier av antikke statuer.

Raffles London at The OWO (London, Storbritannien

6. Raffles London at The OWO (London, Storbritannia)

Tenk om veggene kunne snakke ... Det første Raffles-hotellet i London er innlosjert i den historiske bygningen der Winston Churchill hadde sitt sete under krigen. Mange vakre detaljer er bevart, men ingenting er spart på når det gjelder luksusen på de 125 rommene, i spaavdelingen eller i de ni restaurantene og barene. 

Rom

7. Six Senses Roma (Italia)

Six Senses er mer enn paradisøyer i Det indiske hav. I et palazzo på Piazza di San Marcello, like ved Fontana di Trevi, åpner snart 95 flotte og fargesterke rom og suiter. Takbaren med 360 graders utsikt over Roma kan bli den aller beste.

W HOTEL Algarve (Portugal)

8. W HOTEL Algarve (Portugal)

Kjedens første hotell i Portugal åpner på klippene i Algarves Albufeira. Det blir gangavstand til tre fantastiske strender, og alle de 134 vakre rommene kommer til å vende vestover mot havet og solnedgangen.

Walt Disney Resorts Star Wars Galactic Starcruiser Hotel (Orlando, USA)

9. Walt Disney Resorts Star Wars Galactic Starcruiser Hotel (Orlando, USA)

Hotellet for alle som har sitt barnesinn i behold – men med et veldig voksent prisnivå. En familie på fire betaler over 5000 dollar for to netter på stjernekrysseren, men da er det inkludert et eventyr med spennende opplevelser: Man får styre romskipet, slåss med lasersverd og henge med stormtroopers.

Waldorf Astoria Cancún (Mexico)

10. Waldorf Astoria Cancún (Mexico)

I mai 2022 åpner Waldorf på en uutforsket del av Maya-rivieraen utenfor Cancún. Her blir det 150 rom, alle med terrasse eller balkong mot havet. I tillegg får man oppleve Waldorf Astorias signaturspa, fem restauranter og barer – og alt hva man ellers kan ønske seg av en femstjerners ferieresort.  

Publisert 28.10.2021